VACATURE
Type
Gemeente
Zoek
ZOEKEN SLUITEN
logo llvastgoed
LOADING ZOOM


Welke werken voer je best uit voor de verkoop van je woning


Plan je in de nabije toekomst om je woning te verkopen? Weet dan dat je niet elke cent die je in je woning steekt één op één zal kunnen doorrekenen in je verkoopprijs. Over het algemeen kunnen we dus stellen dat het geen goed idee om kort voor de verkoop nog ingrijpende en dure renovatiewerken uit te voeren. Een aantal kleine investeringen kunnen al voldoende zijn om je woning nog aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Wij zetten graag op een rijtje welke werken je best kan uitvoeren voor de verkoop van je woning, en welke niet.

1. Ruim op

Een huis dat proper ligt, straalt rust uit. Geef je huis een goede poetsbeurt en haal alle overbodige spullen weg. Maak van het moment gebruik om oude spullen naar de Kringwinkel te brengen of tweedehands te verkopen. Spullen die je wel wil bijhouden, maar die veel plaats innemen kan je best even stockeren op zolder. Het is voor de kandidaat-kopers veel gemakkelijker om hun toekomstige (t)huis te visualiseren als er ruimte en overzicht is. En het bespaart jou trouwens ook veel tijd bij de verhuis! 
 

2. Zorg voor een goede eerste indruk 

Een eerste indruk kan je maar één keer maken. Je zorgt dus maar beter dat die er boenk op is. Zorg bijvoorbeeld dat je (voor)tuin er netjes uitziet. Een verwilderde voortuin die het zicht op de woning belemmert, kan je beter vermijden. Hetzelfde geldt voor de gevel. Als het even kan, laat je die best nog even reinigen. 
 

3. Zet je sanitaire installatie op orde

Een lekkende kraan of een toilet dat doorloopt, laat je beter even nakijken. Voorzie een nieuwe afdichting met siliconenkit waar nodig. Zorg ten slotte dat alle vochtige ruimtes voldoende verlucht zijn. Zo vermijd je onaangename geurtjes tijdens de bezoeken met kandidaat-kopers. 
 

 

 

Aan welke werken besteed je beter geen budget meer uit voor verkoop?

 

 

1. Laat smaakgevoelige projecten over aan de nieuwe eigenaar

Keukens en badkamers mogen dan wel de belangrijkste ruimtes van de woning zijn, het blijven smaakgevoelige projecten waarvan de reële waarde meestal niet vertaald wordt in de verkoopprijs van je woning. We raden dan ook aan om geen aanpassingen te doen in deze ruimtes – zelfs als ze verouderd zijn - maar de kamers vooral een goede poetsbeurt te geven. 


2. Schilder enkel indien het bijdraagt aan de totaalbeleving

Wij raden in principe af om te schilderen. Een uitzondering op de regel is als bijvoorbeeld enkel het toilet of de wasruimte niet geschilderd is. Dan adviseren we om die ruimtes ook te voorzien van een likje verf, zodat het totale plaatje klopt.
 Last but not least, goede foto’s van je woning doen wonderen en laten je woning opvallen tussen de andere zoekertjes. Als je je woning met Loontjens & Lagast verkoopt, dan sturen wij een fotograaf langs voor professionele foto’s van je woonst. Lees zeker eens hoe je jouw woning kunt voorbereiden op het bezoekje van de fotograaf om die eerste goeie indruk compleet te maken! Nood aan meer advies over de verkoop van jouw woning? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

 

TE KOOP ?
Bekijk hier al onze panden in Brugge en omstreken.
aanbod
OP ZOEK ?
Niet gevonden wat je zocht?
Vul deze persoonlijke zoekfiche in en we houden u onmiddellijk op de hoogte
zoekfiche
GRATIS SCHATTING !
Uw woning verkopen in Brugge of omstreken?
u verkoopt

Steve Deprez

We hebben net onze woning verkocht met Loontjens en Lagast. Een aanrader.

Voordat we de beslissing hadden genomen om met LL in zee te gaan hadden we 3 makelaars laten komen om elk een onafhankelijke schatting te maken en hun manier van werken te weten te komen. Loontjes en Lagast kwam er met kop en schouders bovenuit. Een correcte schatting en een correcte schattingsprijs. Woning na 1 kijkdag verkocht voor de vraagprijs. De woning werd zeer professioneel voorgesteld door prachtige maar correcte foto’s. De begeleiding in het dossier is super. Advies voor toekomstige verkopers van een woning => hou je aan de voorgestelde realistische schattingsprijs.

Tot slot, indien ik opnieuw zou verkopen, dan deed ik dit zeker op nieuw met Loontjes en Lagast !! 


Lees alle reviews of plaats er zelf eentje